Oost-Canada – Dag 3, 30 april 2007

Vandaag zijn we naar de Niagara Falls geweest. Vanmorgen om 9.00 uur zijn we vertrokken naar de Niagara Falls, een rit van 144 kilometer. Met een pauze erbij en wat vertraging onderweg zijn we om 11.00 uur aangekomen. Wij hebben onze auto in een buitenwijk van het toeristische gedeelte van Niagara geparkeerd. Vandaar uit zijn wij richting de boulevard gewandeld, langs de typisch Amerikaanse attracties, bioscopen, restaurants en een casino. Eenmaal het toeristische gedeelte van Niagara voorbij kom je aan op River road, een lange boulevard die langs de Niagara river loopt en uitzicht bied op de drie watervallen. In ons geval zagen wij eerst de American Falls en de Bridal Veil Falls, de twee kleinere van de drie watervallen. Eveneens een imposant gezicht en zeer indrukwekkend.

Langs de brede boulevard grenzend aan een mooi park zijn wij verder gewandeld richting de grootste waterval: Horseshoe Falls, 675 meter breed en 52 meter hoog.Nigara falls Na een wandeling van een dik uur is de Horseshoe Falls goed zichtbaar en laat de twee kleinere watervallen in het niets verdwijnen. Het eindpunt van onze wandeling was het Table Rock plateau, vanaf hier kun je de waterval pas echt goed bewonderen. Heel indrukkwekend!

Vanaf het Table Rock is het ook mogelijk om met een lift naar beneden te gaan en de waterval van onderaf te bezichtigen (The Journey behind the Falls). Dit hebben wij op de namiddag nog gedaan. Voor CAD 12,00 per persoon een onvergetelijke ervaring rijker. Niet alleen kun je de waterval van onderaf bekijken maar ook kun je achter de waterval komen. Een kleine gang brengt je vervolgens 100 meter de berg in totdat je recht achter de waterval uitkomt. Dan pas zie je echt de kracht van de waterval.

Na een wandeling terug na de auto zijn wij weer terug gegaan na ons motel in Toronto, waar wij om 20.00 uur weer zijn aangekomen.

Weer: 20 graden, droog en een heldere lucht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.