Oost-Canada – Dag 22, 19 mei 2007

De laatste dag alweer van onze vakantie. Vanmorgen om 11 uur waren wij klaar voor vertrek. Wij zijn vandaag eerst nog naar Peggy`s Cove gegaan, ongeveer 80 kilometer rijden vanaf ons Motel. In de buurt van Peggy`s Cove begint het landschap te veranderen, enorme rotsen langs de kust en hier en daar nog een boom of plant. Mede door het slechte weer vandaag, mist en regen, was de oceaan behoorlijk ruig. Hierdoor was het een fantastische rit naar Peggy`s Cove toe. Peggy`s Cove telt 40 inwoners, één kerk en één vuurtoren. De vuurtoren staat boven op een rotsen partij aan het einde van de weg. Het uitzicht daar over de oceaan en het landschap heen is onbeschrijfelijk mooi, het is nergens mee te vergelijken. Wij hebben hier een tijdje rondgelopen en een bakje koffie gedronken. Het was te koud om echt een lange wandeling te maken wat best wel jammer was.

Om 14.00 uur zijn wij hier weer weggegaan en zijn wij richting Halifax gegaan, een mooie rit langs de kust. Onze vlucht is vanavond pas om 22.45 uur en wij hebben de laatste uren van onze reis in Canada in Halifax doorgebracht. Om 18.00 uur zijn wij naar het vliegveld gegaan en hebben onze auto ingeleverd bij Hertz, na in totaal 5400 kilometer te hebben gereden. Toen ik melding maakte van onze lekke band begon het papier werk weer. Een half uur  en twee formulieren verder was dan eindelijk alles geregeld, ik had er spijt van dat ik het gemeld had. Op het vliegveld hebben wij nog een paar uurtjes doorgebracht. Onze vlucht is precies op tijd vertrokken en op het moment van schrijven zitten wij in het vliegtuig. De verwachte aankomst tijd in Londen is 8.30 uur (plaatselijke tijd) en dan nog een vlucht naar Amsterdam toe. Wij hopen om 13.00 uur (Nederlandse tijd) weer in Amsterdam aan te komen na een onvergetelijke reis!

 Peggy`s Cove

Weer: 12 graden, regen en mist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.