Oost-Canada – Dag 18, 15 mei 2007

Wij zijn vanmorgen om 9.00 uur vertrokken naar Halifax, ongeveer 90 kilometer rijden vanaf ons motel. Halifax is met 360.000 inwoners de grootste stad van alle Canadese Atlantische provincies. Wij hebben onze auto in downtown Halifax geparkeerd vlak achter de boulevard. Het was ook in Halifax geen probleem om een openbare parkeerplaats te vinden. Met 15 graden was het weer vandaag wel goed te noemen. Wij hebben eerst een mooie wandeling door downtown Halifax gemaakt. Halverwege de wandeling hebben wij lekker geluncht. Het eten is hier overal smaakvol en niet duur. Langs de boulevard zijn wij weer terug gelopen naar onze auto. Halifax heeft een boulevard van ongeveer 5 kilometer die dwars door de stad loopt, er is hier van alles te doen en te krijgen. Rond 13.30 uur zijn wij naar Darmouth gereden, een voorstad van Halifax. Hier zit de shopping mall “MicMac”. Een vrij nieuw winkelcentrum met meer dan 160 winkels en restaurants. Na twee uurtjes shoppen wij weer terug naar ons motel gegaan waar wij rond 17.00 uur weer waren. Vanavond gaan wij nog ergens in Bridgewater een restaurant opzoeken voor het avondeten.

Halifax

Weer: 15 graden, droog en licht bewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.