Oost-Canada – Dag 16, 13 mei 2007

Vandaag hebben wij eerst lekker uitgeslapen en vervolgens ontbijt op bed voor moederdag gemaakt door moeders zelf. Om 13.00 uur hadden wij een afspraak bij Wesley`s wale watch om met een Zodiac de zee op te gaan. Wij zijn om 11.30 vertrokken naar Pleasant Bay, een klein dorpje in het National Park zo`n 45 kilometer rijden vanaf ons Motel. Tijdens ons rit kwamen wij nog een eland tegen die de weg over stak, wat een groot beest van dicht bij! Wesley had ons al verwacht en alles ging volgens plan. Nadat wij de wind en waterdichte pakken hadden aangetrokken zijn wij samen met nog twee andere toeristen in de boot gegaan, een Zodiac met ongeveer 15 zitplaatsen. Het was Wesley zijn eerste vaartocht dit seizoen. Al gauw nadat wij het kleine haventje uitgevaren waren zagen wij in de verte al een walvis boven komen, heel snel en heel kort. Na nog een stuk verder varen zagen wij al snel veel meer walvissen, zeer indrukwekkend. Walvis gespot bij nova scotiaOok kwam er regelmatig een zeehonden hoofd boven het water uit, fantastisch! Wij zijn na de punt van Nova Scotia gevaren. Na ongeveer twee uur en een kwartier kwamen wij weer aan in Pleasant Bay, na een voldane rit. Wij waren, ondanks de goede kleding, toch steen koud geworden. In de deze tijd van het jaar is het nog best koud op het water. Gelukkig hebben wij toch minimaal tien keer een walvis gezien en talloze zeehonden, echt een geweldige ervaring. Om 17.00 uur waren wij weer terug in ons motel en hebben wij eerst een tijdje uitgerust, want vermoeiend was het wel. Morgen gaan wij verder na onze eindbestemming: Halifax en gaan daar in de buurt een motel zoeken.

Weer: 13 graden, droog en licht bewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.