Oost-Canada – Dag 13, 10 mei 2007

Vanmorgen na een goed ontbijt zijn wij om 8.15 uur aan onze rit van Sussex naar Cheticamp begonnen, in totaal 545 kilometer. Via Moncton zijn wij naar Sackville gereden, hier wordt het schiereiland Nova Scotia met het vaste land verbonden. Vervolgens over de tol weg naar Port Hawkesbury, hier hebben wij tussen de middag gegeten. Tot Port Hawkesbury zijn de wegen prima en kunnen wij lekker doorrijden. Na Port Hawkesbury gaat de snelweg niet meer verder en gaat deze over in een kleine kronkelende weg door de bossen en over de heuvels. Het wegdek is zeer slecht en hard rijden is er niet meer bij. De omgeving is hier fabelachtig en tegenliggers zijn hier een uitzondering. Hier een daar staat nog een huisje of een boerderij in het land, meer dan dat zijn wij de laatste 170 kilometer niet tegengekomen. Het is wel een prachtige rit en zeker de moeite waard. Om 14.30 uur zijn wij aangekomen in Cheticamp, een rustig dorpje aan de kust waar gelukkig nog een supermarkt, tankstation en een paar restaurantjes te vinden zijn. Ons motel, het Ocean View Motel, vinden wij net buiten Chetikamp direct aan het begin van de bekende Cabot Trail!. Een prachtig (klein) motel met ook een aantal chalets direct aan de oceaan. Ons kamer bevindt zich niet meer dan 25 meter vanaf de oceaan, dus het uitzicht is fantastisch. In de namiddag hebben wij nog lekker in de zon van het uitzicht genoten, want het was nog prachtig weer. Morgen gaan wij de Cabot Trail verkennen en proberen wij nog een tour met een Zodiak te regelen om de walvissen te zien. Omdat het seizoen hier nog niet begonnen is wordt dat laatste wat lastig, toch hebben wij iemand gevonden die misschien dit weekend gaat varen, nog even afwachten.

Rit van Sussex naar Cheticamp

Weer: 24 graden, droog en heldere lucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.