Oost-Canada – Dag 12, 09mei 2007

Vandaag zijn om 9.30 uur naar Saint John gegaan. Saint John is met 75000 inwoners de grootste stad van New Brunswick en ligt ongeveer 70 kilometer van ons motel af. Als eerste zijn wij na de Old City Market gegaan. Dit is een overdekte markt die al sinds begin 1800 bestaat. In de hal zijn vele kraampjes te vinden met o.a. fruit, groeten, vis, antiek, schilderijen en nog veel meer. Wij hebben hier een tijdje rondgelopen en zijn toen naar de boulevard van Saint John gegaan. Hier hebben wij op een terrasje gezeten want het weer was vandaag perfect. Vervolgens hebben wij nog een wandeling door het oude stads centrum gemaakt en zijn toen met de auto na Fort Howe Lookout gegaan. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad maar verder is hier niet veel te beleven.

Om 14.00 uur zijn wij weer richting ons motel gegaan en hebben in Sussex nog wat boodschappen gedaan. Vanmiddag hebben wij bij ons motel nog lekker in de zon gezeten.

Morgen vervolgen wij onze reis en gaan dan verder naar Nova Scotia. Nova Scotia willen wij in twee gedeeltes bekijken, als eerste gaan wij naar Cape Breton. Cape Breton staat op nummer 2 van 115 mooiste reis bestemmingen over de wereld van het National geographic traveler magazine, dus wij zijn erg benieuwd!! Voor het laatste gedeelte van onze vakantie willen wij in de buurt van Halifax een motel zoeken. De rit van morgen is ongeveer 550 kilometer vanaf Sussex naar Cape Breton.

Saint John

Weer: 22 graden, droog en heldere lucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.