Oost-Canada – Dag 11, 08 mei 2007

Vanmorgen om 9.30 uur zijn wij naar het Hopewell National Park gegaan, ongeveer 120 kilometer rijden vanaf ons motel. Hopewell National Park is een park dat aan de Chignecto Bay ligt. In deze Bay zijn de getijverschillen van de Atlantische oceaan erg groot, tot wel 14 meter verschil tussen eb en vloed. Wij waren er vanmorgen om 11 uur toen het bijna eb was. Tweemaal per dag kun je over een heel groot gedeelte van de zeebodem van de Bay lopen. Het mooiste van dit park zijn de rotsformaties, de zogenaamde Flowerpot Rocks, en hoge klippen die zichtbaar worden tijdens eb en waar je tussendoor kunt lopen. Een ongelofelijke ervaring! De rotsformaties (begroeid met bomen, varens en struiken) en klippen zijn tientallen meters hoog, die bij vloed meer dan 14 meter onder water staan. Vanaf de bodem zijn de vele grotten aan de onderkant van de kliffen goed zichtbaar. De natuur in het park is schitterend, wij hebben ook in het park nog een mooie wandeling gemaakt. Onderweg zijn er verschillende punten waar een panoramisch uitzicht is over de Bay met de rotsformaties. Tijdens onze wandeling was het stijgende water duidelijk waar te nemen, het water stijgt hier bijna twee meter per uur.
Ook dit park is buiten het hoogseizoen om gratis toegankelijk. Helaas was de trap na de bodem van de Bay niet helemaal tot de bodem toegankelijk. Maar na wat klim werk hebben wij de bodem toch bereikt en het was absoluut de moeite waard.
Na onze wandeling in het park hebben wij onderweg nog ergens in een klein dorpje koffie met gebak gehad. Om 17.00 uur waren wij weer thuis.
Flowerpot Rocks Eb:
Hopewell rocks eb

Flowerpot Rocks Vloed:

Hopewell rocks vloed

Weer: 22 graden, droog en heldere lucht en veel wind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.