Oost-Canada – Dag 10, 07 mei 2007

Vanmorgen na weer een heerlijk ontbijt van eieren, spek en toast zijn wij naar het Fundy National Park gegaan. Het was ongeveer 40 kilometer rijden vanaf ons Motel, om 11 uur waren wij in het park. Omdat wij buiten het hoogseizoen reizen was de toegang gratis. Het Fundy National is ongeveer 207 vierkante kilometer groot, met heel uiteenlopende landschappen. Het park heeft vele wandelroutes, meren en watervallen. Fundy Park 1
Wij zijn eerst gestopt bij Wolfe Lake, een groot meer direct na binnenkomst van het park. Fundy Park 2
Daarna hebben wij de weg over de bergen, langs mooie panoramische uitzichten gevolgd naar Point Wolf. Een rit van ongeveer 40 kilometer na de andere kant van het park. De natuur in het park is nog ongerept en er zijn vele plaatsten waar je kunt stoppen en van het uitzicht kunt genieten. Dit hebben wij dan ook vaak gedaan want na elke bijna elke bocht was weer wat te zien. Eenmaal aangekomen bij Point Wolf hebben wij onze auto geparkeerd en zijn te voet verder gegaan. Wij hebben de Costal Trail Route gevolgd, een wandel route van ongeveer 6 kilometer door de bossen heen hoog in bergen met vele mooie uitzichten op de baaien. Na ongeveer de helft van de route te hebben afgelegd zijn wij weer terug gegaan. Halverwege de terugweg zijn wij nog na beneden gelopen na een baai. Een prachtige mooie baai tussen tientallen meters hoge rotsen. Fundy Park 3Het was gelukkig eb zodat wij door de hele baai konden wandelen. Hier in het Fundy park is het verschil tussen eb en vloed meer dan 9 meter. Bij vloed is de complete baai ondergelopen.
Na de wandeling zijn wij weer met de auto verder gegaan het park uit. Wij hebben de kleine weg langs de kust gevolgd tot wij bijna in Montcon waren. Een onvergetelijk auto rit van bijna 60 kilometer door een verlaten landschap heen. Hier en daar een huisje, kerk of boerderij maar verder alleen natuur. Vlak voor Montcon hebben wij een kleine weg door de bossen richting Saint John terug naar ons Motel genomen. Om 18.30 waren wij weer in het Motel, na een voldane dag. Een aanrader voor iedereen die hier in de buurt komt!

Weer: 20 graden, droog en heldere lucht en veel wind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.