Oost-Canada – Dag 2, 29 april 2007

Vandaag hebben wij een rustdag gehad, om een beetje bij te komen van onze lange reis van gisteren. Het was lekker weer, 21 graden en weinig wind. We zijn vanmorgen rond 9.30 uur naar Bay street in het haven gebied van Toronto gereden. Vandaar uit zijn we met de ferry naar Toronto Island gevaren, een tocht van ongeveer een kwartier voor CAD 6,00 per persoon. Het uitzicht over de skyline van Toronto is geweldig als je op de ferry zit. Halverwege de tocht heb je een uitzicht over de complete skyline van Toronto. Toronto island mapToronto Island bestaat uit drie gedeeltes: Halans point, Centre island en Ward`s island. Wij zijn met de ferry naar Ward`s island gevaren. Eenmaal aangekomen op Ward`s island is het een en al rust, een compleet andere wereld in tegenstelling tot Toronto. Het eiland heeft vele wandelwegen en enkele leuke restaurantjes waar je goed kunt eten. Alles is lopend goed te doen. Wij hebben een wandeling gemaakt vanaf Ward`s island langs de zee naar de pier midden op het eiland. Van daar uit zijn we naar Centre island gelopen, in totaal ongeveer 5 kilometer. Onderweg hebben we lekker gegeten en uitgerust op een van de vele bankjes in het park. Vanaf Centre island zijn we weer met de ferry terug gegaan naar Toronto.

Op de terugreis naar ons motel zijn we nog op zoek gegaan naar een supermarkt, uiteindelijk hebben we bij 24 boodschappen gedaan. Een supermarkt waar geen nee te koop is en eindeloos groot is. Maar helaas geen biertje te vinden hier in de supermarkten, dit wordt alleen in zogenaamde liquid stores verkocht, dus ook nog maar een Beer Store geweest voor een biertje.

Weer: 20 graden, droog en een heldere lucht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.