Oost-Canada – Dag 1, 28 april 2007

Vanmorgen zijn we om 8.30 uur naar Schiphol vertrokken. Onze eerste vlucht naar Londen is om 11.20 uur. Vanwege de mei vakantie`s en de extra strenge controles die er tegenwoordig zijn, was het inchecken voor de vlucht na Londen een langdurige bezigheid. Het heeft ons bijna 2 uren gekost voordat we in het vliegtuig zaten. Tijdens het inchecken hebben we te horen gekregen dat als we naar Amerika willen dat Sanne dan een eigen paspoort nodig heeft, nu staat ze nog bij Annemarie in het paspoort. Dat zet ons plan om een stuk door Amerika te reizen wel op losse schroeven. We gaan in Canada informeren of wij alsnog op deze manier een stuk door Amerika kunnen reizen, als het niet mogelijk is dan slaan we Amerika over.
Na nog eens een half uur vertraging op Schiphol dan toch na Londen toe waar we om 13.00 uur zijn aangekomen. Ook in Londen waren de controles bij de douane extra streng en waren de rijen lang. Verder was het een tijdrovende klus om onze Boarding passen om te ruilen zodat we met zijn drieen naast elkaar konden zitten in het vliegtuig naar Toronto toe.
Om 15.30 uur zijn we vertrokken met de vlucht naar Toronto met Air Canada. Inmiddels is het 21.00 uur als ik dit schrijf (in het vliegtuig) en zijn we al bijna 12 uren onderweg, het eindpunt is nog niet in zicht. Tot dusver bevalt Air Canada goed, het eten is redelijk en er is genoeg drinken te krijgen verder is de stoel ruimte acceptabel.

Om 18.00 uur plaatselijke tijd zijn we geland op Toronto pearson international airport. Op het vliegveld hebben we een auto gehuurd bij Hertz Car-Rental. Eindelijk om 20.30 uur was de auto gehuurd en konden we naar ons hotel, 40 km vanaf het vliegveld. Een dik half uur rijden over enorme 8 banen brede snelwegen dwars door Toronto bracht ons bij het hotel. Super 8 motel, Toronto oost

Een Super 8 motel aan de Oost kant van Toronto.

Eerste indruk van het hotel is goed, schoon en nette kamers.

Weer: 20 graden, droog en een heldere lucht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.